voorjaarshuis binnenkijken
Binnenkijken bij..

Binnenkijken in een licht voorjaarshuis

Bij het voorjaar hoort een heerlijk licht huis. Subtiele kleuren, mooie bloemen en voldoende licht kunnen het gehele huis al een lentegevoel geven. Voor deze binnenkijken bij.. bezocht ik een landelijke minimalistische woning in Roosendaal. Want zelfs de minimalistische stijl kan warmte uitstralen.

lichte woonkamer

Landelijke minimalistische stijl

Een minimalistische stijl hoeft niet per definitie modern en strak te zijn. Minimalisme kan ook al zitten in het gebruik van spullen. Alleen het hoognodige is hierbij al voldoende. Wanneer je het hoognodige neerzet in warme tinten, krijg je al snel de warmte van de landelijke stijl. In dit huis zijn deze twee stijlen perfect met elkaar gecombineerd. Zo hangt er een warme, huiselijke sfeer, ondanks dat er alleen de hoog nodige meubelen staan.

zithoek met hoekbank

Een grote hoekbank

Een van de favoriete plekjes van de bewoners, is de grote hoekbank. Voor de kinderen een feestje om regelmatig de bank te gebruiken als groot springkussen. ‘s Avonds verandert de bank in de rustige plek. Daarnaast dient de bank als een mooi middelpunt van de woning. Achter de chaise longue bevindt zich de speelhoek voor de kinderen. Aan de andere kant staat de grote eethoek. Een heerlijke plek om even bij te komen en letterlijk in weg te kruipen.

eethoek

Licht in de eethoek

De dubbele openslaande tuindeuren zorgen voor een enorme hoeveelheid licht in de ruimte. Doordat de tuin op het zuid-westen ligt, schijnt er (op zonnige dagen) heerlijk zonlicht naar binnen. Er is gekozen voor een extreem grote eettafel namelijk 110 breed bij 280 lang. Ideaal voor een gezin dat graag met familie en vrienden aan de eettafel kletst, spelletjes speelt en eet. Er is altijd genoeg ruimte voor iedereen.

kindvriendelijke speelhoek

Kindvriendelijk interieur

Doordat het huis drie dagen per week als gastouderopvang dient, is er een ruime speelhoek voor de kinderen. En zeg nu zelf, ieder kind wil toch wel een glijbaan in de woonkamer? De vrolijke kleuren van het houten speelgoed laten het interieur leven en geven een kindvriendelijke uitstraling. Zo kijk je altijd naar mooi speelgoed in plaats van een grote bonte speelgoedverzameling. Dit kan al snel onrust geven, wat bij een minimalistische stijl niet heel goed werkt. Daarom is het ook ideaal dat de kinderen hun plekje in de voorkamer hebben.

ouderlijke slaapkamer
kinderkamer

Rust in de slaapkamers

Orde, rust en regelmaat. De slaapkamers zijn dan ook rustig, clean en leeg. Door subtiel kleurgebruik wordt er warmte in iedere ruimte gecreëerd. Daarnaast geven alleen de nodige meubelen een opgeruimd en rustig gevoel. Belangrijk voor de bewoners om deze rust te behouden. Zeker omdat de kinderen regelmatig vroeg wakker zijn, is tot rust komen in de slaapkamer van groot belang. Voor het slapen gaan lezen de kinderen graag een boekje uit de reik gevulde boekenkast.

Heerlijk toch, deze landelijke minimalistische stijl? De combinatie tussen weinig meubelen in warme kleuren geven een fijn huiselijk gevoel. Hoe creëer jij dat huiselijke gevoel bij jou thuis?

Lieefs,

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.