DIY bedlampje philips hue
DIY

DIY: bedlampje voor de slaapkamer

Op meerdere websites kwam ik leuke bedlampjes tegen. Niet die je aan het plafond moet bevestigen of aan de muur moet schroeven, maar gewoon een leuke draad, stekker en een losse fitting. Toen ik de bedragen zag dacht ik: dit moet goedkoper kunnen. Ik bracht een bezoekje aan de bouwmarkt met mijn vader en ik kan je verklappen, dat goedkoper is zeker gelukt!

Licht aan!

Een leuke kabel, strakke fittingen en mijn nieuwe Philips Hue lampen. In mijn hoofd was het hele plaatje al compleet. Voordeel: mijn vader is elektricien en maakte binnen no-time twee van deze leuke lampjes voor mij.

DIY bedlampje aan bedDIY bedlampje benodigdheden

Wat heb je nodig?

 • draad in kleur naar keuze (ik koos voor 3 meter zwart-wit strijkijzerdraad)
 • knijptang
 • kleine schroevendraaier
 • verstand van draadjes en elektriciteit
 • losse fitting
 • losse stekker
 • los peertje (ik koos voor de Philips Hue White)

Hoe maak je dit?

 • Knip het strijkijzerdraad op de gewenste maat. (ik maakte er 2x 1.50 meter van)
 • Sluit de losse fitting aan op het draad.
 • Sluit de losse stekker aan op het draad.
 • Draai het peertje in de fitting.
 • Hang de lamp op de gewenste plek. (ik koos voor het hoofdeind van mijn bed)
 • Stop de stekker in het stopcontact of zorg voor een stekkerdoos in de buurt.

DIY bedlampje philips hue

Ophangen maar..

Mijn lampjes heb ik opgehangen aan het hoofdeind van mijn bed, maar er zijn natuurlijk nog meer opties. Hang ze bijvoorbeeld aan leuke haken tegen de muur. Uiteindelijk draaide ik mijn Philips Hue lampen er in en kan nu in bed blijven liggen en de lampjes bedienen. Want mijn vader maakte niet 1 lampje, maar 2! Zo heeft vriendjelief ook zijn eigen lampje, wanneer hij bij mij slaapt. (alleen mist hij de app, dus kan ik alsnog zijn lichtje uit doen) Deze DIY kostte slechts €20,85 en ik heb er twee leuke lampjes aan over gehouden.

Lieefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.