Interieur

DIY: Pimp een oude kast, tot toffe nieuwe kast

Eigenlijk was ik al een half jaar op zoek naar een vervanger voor mijn ladekastje. Ik was hem beu en wilde eigenlijk het liefst een DIY-project. Daarom keek ik regelmatig op marktplaats, toen ik dit pareltje tegen kwam. Hij was wit, was…

DIY kastje

Marktplaats pareltje

Als je maar lang genoeg zoekt, duiken er op marktplaats de meest bijzondere pareltjes op. Het kastje wat ik zocht, hoefde namelijk niet in perfecte staat te zijn. Ik wilde namelijk een oppimp gevalletje. Hierdoor hoefde ik alleen maar te zoeken naar het juiste formaat en de juiste indeling. Eenmaal gevonden was stap 1 afgerond!

DIY kast zelfmaken

Kies de juiste kleur

Dat het kastje wel een likje verf kon gebruiken, was duidelijk. Best lastig nog om de juiste kleur te kiezen. Ik wilde graag een subtiel kleurtje, niet te opvallend. De eerste verfstaaltjes was een dikke faal, lees; veel te heftig. Het moest zachter, niet te roze, ook geen oranje. Eigenlijk een combinatie van roze en oranje. Toen was daar; ‘aanbeveling’ van Histor. Precies wat ik in mijn gedachte had.

DIY kastproject

Schuren, verven, drogen..

De kleur kiezen was stap twee, gevolgd door het schuren. Ik ontleedde de kast van greepjes en sluitinkjes, want dat schuurt een stuk gemakkelijker. Nu is en blijft schuren niet mijn favoriet, maar als je wil verven is er helaas vrij weinig keuze. Na het eerste laagje had ik lichtelijke paniek! Ik wilde namelijk echt matte verf, alleen alles stond te glimmen als een spiegel. Goed om te weten: histor matte lak op terpentine basis heeft ongeveer 3 dagen nodig om compleet dof uit te slaan.

DIY kastje eindresultaat

A touch of pink!

Tadaaa, een subtiele touch pink! En dan inderdaad net dat beetje oranje, beetje roze wat ik zocht. De kleur is subtiel, zacht maar wel aanwezig. Precies zoals ik in mijn hoofd had. Een andere leuke bijkomstigheid; hij matcht perfect bij al het andere roze en roest wat ik inmiddels heb verzameld! Zo, klaar! Nu op zoek naar een nieuw DIY project.

Heb jij ook weleens een kast gepimpt? Of koop jij liever een kant-en-klaar exemplaar in de winkel?

Lieefs,

BewarenBewaren

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.