DIY kruk bord 600x600
DIY

DIY: speels bord van kurk

Vandaag een leuke DIY namelijk: een speels (prik)bord van kurk. Dit kun je namelijk heel eenvoudig zelf maken en is nog leuk om te doen ook! Aan de slag dan maar?

Een compositie van cirkels

Eenvoudig zelf te maken, maar oog voor een goede compositie is een pré. Je kunt bijvoorbeeld genoeg inspiratie vinden op Pinterest en je bord zo groot en vol maken als je zelf wilt. Met deze DIY kun je eenvoudig een lege muur opvullen en direct praktisch indelen. Rondslingerende kaarten, uitnodigingen, foto’s zijn met deze DIY verleden tijd!

DIY diverse onderzettersDIY diverse onderzetters achterkantDIY benodigdheden

Wat heb je nodig?

  • Onderzetters van kruk in diverse maten (Ik koos grote, middel en kleine bij Xenos en gebruikte de achterkant zodat de print niet zichtbaar is)
  • Washi tape of andere goedplakkende tape
  • Grote punaises

Hoe maak je dit?

  • Bedenk hoeveel grote, medium en/of kleine onderzetters je wilt gebruiken.
  • Plak op de achterzijde van de onderzetters voldoende tape, zodat de onderzetters blijven plakken.
  • Begin vervolgens met het plakken van de onderzetters, let hierbij goed op de compositie. (Neem af en toe afstand en bekijk de compositie, is hij zoals je in gedachte had?)
  • Druk het kruk goed aan, zodat ze niet onverwachts naar beneden kunnen vallen.
  • Decoreer het bord naar eigen smaak. (Hiervoor kun je bijvoorbeeld de punaises gebruiken)

DIY washi tape plakkenDIY aanduwen kurkDIY compositie borden

Stylen maar..

Hangen de onderzetters zoals gedacht? Denk dan goed na over wat je er op wilt prikken. Sommige dingen kunnen namelijk te zwaar zijn, waardoor de onderzetters loslaten en naar beneden vallen. In dit geval kun je de onderzetters beter vasttikken met een kleine spijker, zo weet je zeker dat ze blijven hangen. Zelf heb ik mijn bord nog wat kaal gelaten, zodat ik nog goed kan nadenken of de compositie helemaal is zoals ik zou willen.

Tip: Prik er kleine (led)lichtjes op die je ‘s avonds leuk kan laten branden. Dit laat het bord letterlijke shinen en geeft een gezellige sfeer.

Lieefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.