Follow me:
zilveren theepot hay

Een overdosis inspiratie op het FonQ blogevent

Vandaag vond voor FonQ de vierde editie van het woonblogevent plaats. Voor mij was het de allereerste keer dat ik überhaupt naar zo’n event ging. En dat was toch een stuk spannender dan ik dacht…
fonq blogevent

Bekende woonbloggers

Gisteren ontdekte ik bij de uitnodigingsmail een ‘gastenlijst’. Misschien was het niet zo’n goed idee om die te openen, want ik werd er spontaan mega onzeker van. Echt alle, maar dan ook haast alle grote, bekende woonbloggers stonden op het lijstje. Tja, en wie ben ik dan? Vanmorgen toen de wekker ging bedacht ik nog; hmm misschien moet ik gewoon niet gaan. Uiteindelijk ben ik toch gegaan, al zou het alleen maar voor mezelf zijn.

hay kitchen market
tafel styling fonq blogevent

Hay Design in een gevangenis

Het event vond plaats in de LiK Utrecht, beter bekend als de gevangenis. Nog geen vier jaar geleden zaten er ook nog echt gevangenen in. Een prachtig pand, op een bijzonder locatie. Hay verzorgde vandaag de collectiepresentatie van de kitchen market. Ik kan hier alleen maar op zeggen; WAUW! Nu ben ik zelf al een groot fan van Hay, maar dit was echt enorm tof! De tafels voor de lunch waren dan ook voorzien van deze prachtcollectie. Ik kon wel foto’s blijven maken, zó mooi matchte alles.

goud bestek hay

Trends en inspiratie

Het middagprogramma bestond uit een presentatie van Monique van der Reijden (trendwatcher en o.a. bekend als jurylid bij Designdroom) en Evelien Reich (hoofdredacteur van ELLE Decoration). Net toen ik een beetje was bijgekomen van het idee dat ik, als mini blogger, aanwezig was bij dit evenement, volgde er een overdosis aan inspiratie. Zo gaf Monique een top drie trends van komend jaar en deze luidt als volgt;

 1. Forum Romanum; afgeleid vanuit Rome. Denk hierbij aan beeldende kunst en natuurlijke materialen.
 2. New Rituals; tijd voor stilte en terug naar de eenvoud. Een mix van natuurlijk of natuurlijk ogende materialen in aardetinten.
 3. The New Now; zwaardere kleuren in wand, vloer en raamdecoratie. Gebruik van franjes, grid- en/of blokpatronen, spiegels en bollampen.

kitchen market hay servies

Liefde voor interieur

Mijn liefde voor interieur is er altijd al geweest, maar na deze dag is deze liefde alleen maar weer meer gegroeid. Ondanks dat ik, in vergelijking met de andere aanwezige bloggers, echt nog een guppie ben. Het was zo ontzettend tof en inspirerend om hierbij aanwezig te mogen zijn. En zoals Evelien aan ons vroeg, vraag ik het nu ook aan jou; Welke kleur voor op de muur zou jij kiezen, als je geen wit mag kiezen? Ik ben er zelf nog even goed over na aan het denken, maar ben benieuwd naar wat jij kiest!

Voor nu ga ik de veel te grote goodiebag eens uitpakken. Nieuwsgierig wat hier zoal in zit? Houd mijn stories op Instagram in de gaten!

Lieefs,

Previous Post Next Post

Misschien wil je ook lezen

2 Comments

 • Reply CentaineCreations

  Ontzettend leuk geschreven en mooie foto’s! Hmm geen wit op de muur…dan zou ik voor olijfgroen of blauwgrijs kiezen.

  18/02/2018 at 10:56
 • Reply Stella

  Leuk Anne, en dat je toch maar wel gegaan bent heeft je weer verder gebracht 🙂

  17/02/2018 at 20:23
 • Leave a Reply