Follow me:
hema vaasjes

Ga voor kleur, ga voor okergeel, mintgroen en petrol

Een aantal weken geleden ontdekte ik de nieuwe Hema najaarscollectie. Hieruit ontstond meteen een lijstje met mijn favorieten. Ondertussen heb ik al het een en ander bij elkaar verzameld en ontstaat er een fijne herfstsfeer.
hema vaasjesbank detail (1)
cactus in glasbox

Trendy herfstkleuren

Misschien is het je al opgevallen in mijn vorige artikel, dat ik de kleuren okergeel, mintgroen en petrol in huis heb gehaald. Niet alleen op de bank zijn deze kleuren terug te vinden. Ook de rest van mijn appartementje moest er aan geloven. Vriendjelief dacht alleen (helaas) anders over deze leuke trendy herfstkleuren. Maar met deze kleuren konden gewoon niet ontbreken.

Mijn favorieten

Zoals gezegd shopte ik het een en ander bij elkaar. Zo heb ik een flinke vaasjes verzameling gecreëerd. Maar ook ben ik fan van kaarsjes. Vooral nu het buiten kouder wordt, kaarsjes geven niet alleen warmte maar staan ook gezellig. Ik koos voor het okergeel en petrol en verspreide deze door de ruimte. Ook nam ik een lichtblauwe glaskaars, een mooie match bij een van de lichtblauwe vaasjes. Toevallig dat mijn viltenbolletjesslinger al in dezelfde kleurstelling was. Ergens wist ik misschien al dat dit de trendkleuren zouden worden.

hema vaasjes
schilderijplankje wit

Composeren is een kunst

Een ding blijf ik lastig vinden en dat is de juiste compositie maken. Grote en kleine vaasjes, verschillende kaarsjes, zie daar maar eens de juiste opstelling voor te bepalen. Mijn tip: ga schuiven en bekijk het van een afstand. Zo zie je veel beter of iets wel naar je zin staat of niet. Probeer ook meerdere composities en wissel de kleuren voldoende af. Maar ik geef toe composeren is en blijft een kunst en kan producten ook in het niet laten vallen.

Wat vind jij van deze kleurcombinatie? En hoe gaat het composeren jou af?

Lieefs,

Previous Post Next Post

Misschien wil je ook lezen

2 Comments

 • Reply Sara | MevrouwMiauw

  Ik heb de mintgroene en petrol kleuren ook al in mijn woning verwerkt, gecombineerd met koperkleur. Ik zit er over te twijfelen om ook nog de okergele kleur toe te voegen. Ik vind het zo’n fijne kleur namelijk.

  12/10/2016 at 17:45
  • Reply Mevrouw Blond

   Misschien kun je beginnen met alleen een kaars toevoegen? Of een eenvoudig kussenhoesje? Dan kun je ‘wennen’ aan de kleur! Al hoop ik je natuurlijk te hebben geïnspireerd. En je enige twijfel te hebben weggenomen. Lieefs,

   12/10/2016 at 19:48

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.