Follow me:

Het tuinleven in de Zomer

Deze keer geen artikel over interieur, maar ik neem jullie graag mee naar buiten. Al laat de Zomer zo nu en dan van zich afweten, zodra er een paar zonnestralen te zien zijn gaan we massaal naar buiten. Niks fijner om heerlijk van de zon te genieten in de tuin. 

Wat mij opvalt is dat veel mensen hun interieur steeds meer laten doorlopen in de tuin. Een mooi voorbeeld hiervan vind ik de gekleurde tuinhuisjes. Vooral de kleur zwart lijkt helemaal een trend te zijn deze Zomer. Wat het fijne aan zwart is, is dat de kleuren van alle groene planten en bloemen nog veel mooier naar voren komt. Daarbij straalt dit ook een oase van rust uit. Op deze manier heb je niet eens meer een vakantie naar het buitenland nodig. (Oke, je moet het Nederlandse weer mee hebben, maar vooruit)

Het tuinleven in de Zomer

Details voor de sfeer
Details voor de sfeer vind ik erg belangrijk. Buiten de natuurlijke groene kleuren, gecombineerd met het zwart geschilderde tuinhuisje, mogen sfeermakers niet ontbreken. Kaarsen voor de gezelligheid, bij schemering en geven ook nog eens warmte. Zet tussen deze kaarsen een muggenkaars, om mugvrij de avond door te brengen.

Wordt het toch wat frisser? Zorg dan altijd dat je een heerlijk plaid in de buurt hebt! Het mooiste is als deze in de kleuren van het tuininterieur is. Nog te warm voor het plaid? Dan kan hij ook fijn dienen als ondergrondje om op te zitten. Zit net een stukje lekkerder dan de foutenplankjes van de tuinbank.

Het tuinleven in de Zomer    Het tuinleven in de Zomer

Pak die schilderskwast en schilder!
Durf te gaan voor een hardere kleur. Zwart klinkt misschien heftig, maar zoals hier te zien komen de overige kleuren van alle beplanting veel mooier uit. Hierdoor valt de hardheid van de kleur ook veel minder op. Door een of twee kleuren bloemen te gebruiken wordt er ook rust gecreëerd. Zo kun je heerlijk van de zonnestralen genieten en bijkomen van een drukke week.

Het tuinleven in de Zomer    Het tuinleven in de Zomer

Zelfs een ‘simpele’ houtenbank geeft een natuurlijk effect in de tuin. Doordat deze het gehele jaar buiten staat krijgt deze een verweerd effect. Zonde om te schuren en te schilderen, want juist zo is hij ontzettend gaaf. Op dit plekje kun je heerlijk genieten van de ochtendzon!

Zelf inspiratie gekregen? Of wil je dat ik kom kijken in jouw woning en/of tuin? Stuur dan een mailtje naar info.mevrouwblond@gmail.com en wie weet kijk ik de volgende keer binnen bij jou!

Het tuinleven in de Zomer

Tekst: Mevrouw Blond
Fotografie: Mevrouw Blond

 

Previous Post Next Post

Misschien wil je ook lezen

1 Comment

  • Reply Carola

    Wat een leuk artikel. Brengt me op ideeën. Echt een plaatje om te zien .

    06/08/2016 at 10:42
  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.