Follow me:
hygge het boek

Hygge; de Deense huistrend die je niet mag missen!

Overgewaaid vanuit het mooie Denemarken; Hygge. Hoe je het nu precies uitspreekt? Geen idee! Maar de vertaling ervan bevalt mij wel. Rust, eenvoud en reinheid; iets wat iedereen meer zou moeten doen.
hygge rusthygge Deense huistrend

Hygge; het boek

Onlangs schafte ik het mooie boek ‘Hygge de Deense kunst van het leven’ aan. Niet alleen een mooi van de buitenkant, maar ook van binnen. Nu al ik al een behoorlijk tijdje compleet uit balans ben (hond overleden, relatie over), leek het mij verstanding om weer de rust terug te vinden. Rust in mijn hoofd, rust in mijn leven en rust in huis. Dit boek staat boordevol nuttige tips. Want zeg nu zelf; in deze stressvolle wereld waarin iedereen altijd alles maar goed wil doen en alles draait om presteren, is het best fijn om jezelf zo af en toe terug te trekken.

hygge een middagje dubbel

Middagje hygge

De meest uitgebreide tips kun je het beste zelf lezen in het boek. Wel kan ik een aantal tips geven om binnen no-time me-time te creëren. Dus wat heb je nodig?
Kaarslicht! Mensen in Denemarken branden meer dan twee keer zoveel kaarsjes als wij Nederlanders. Herfst, Winter, Zomer of Lente; kaarslicht mag elke dag! Buiten kaarslicht kun je ook kiezen voor andere sfeervolle verlichting. Ik heb bijvoorbeeld mijn cottonballs. Zorg ervoor dat je lekker veel kussens hebt en dekens kun je er ook niet genoeg van hebben. Zet een grote pot thee en neem wat koekjes mee. Vergeet vooral niet een comfortabele outfit aan te doen. Ga op zoek naar een goed boek en vooral; zet radio, laptop, telefoon en/of tablet uit.

dienblad overviewhygge met thee

Rust in eenvoud

Nu weet wat je kunt gebruiken om jezelf een fijn middagje terug te trekken. Het belangrijkste is dat het gaat om de eenvoud van het leven. De eenvoud van rust en de eenvoud van een warme en gezellige sfeer.

Hoe denk jij over Hygge? En heb jij toevallig het boek ook?

Lieefs,

Previous Post Next Post

Misschien wil je ook lezen

1 Comment

  • Reply Ilse_vdvxx

    Ik word nu wel erg nieuwsgierig naar het boek. Leuk Anne.

    17/05/2017 at 20:29
  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.