3 stappen lambrisering
DIY

In 3 stappen een Franse lambrisering

Wist je dat er verschillende soorten lambriseringen zijn? Dit keer laat ik je zien hoe gemakkelijk je deze kunt maken. Binnen no-time heb jij een superstrakke lambrisering!

Moodboard maken

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is in dit geval het halve werk. Bedenk je daarom als eerste welke kleuren je wilt gaan gebruiken. Dit kun je doen door een moodboard te maken. Door middel van een moodboard heb je heel snel de sfeer die je bedoelt. Handig om hierbij ook al wat verfstaaltjes toe te voegen. Je ziet zo heel snel of de verf ook past bij de sfeer die je uiteindelijk wilt bereiken.

Tips voor verven

Verven lijkt heel simpel

Verven is helemaal zo moeilijk niet, zeker niet als je weet wat je doet. Ben je niet zo’n klusser of wil je er zeker van zijn dat je het goed aanpakt? Ga dan zoeken naar tips over verven. Heb je de juiste soort verf gekocht? Welke rollers ga je gebruiken en welke afplaktape is voor jouw ondergrond geschikt? Zo kocht ik de paarse schilderstape, deze kan op behang (in mijn geval glasvezelbehang) en zorgt voor een superstrakke lijn. Iets dat je zeker wilt als je een lambrisering gaat maken!

Klaar? Beginnen maar!

Wanneer je jezelf een beetje hebt voorbereid, de juiste verf, rollers en tape in huis hebt, kan het verven beginnen! Zorg dat je de bovenkant als eerste goed in de basis zet en laat deze drogen. (Ik liet het een dag drogen, maar je kunt ook eventueel na 4 uur al verdergaan.) Maar hoe maak je nu zo’n superstrakke Franse lambrisering? Dat is heel simpel!

Lambrisering aftekenen

Stap 1: Afmeten

Begin allereerst met het afmeten en aftekenen van de hoogte van de lambrisering. Ik koos voor 25cm vanaf de bovenkant van de plint. Zet om ongeveer de 5 tot 10cm een dun streepje met potlood. Dit maakt het afplakken een stuk gemakkelijker.

Afplakken paarse tape
Lambrisering paarse tape

Stap 2: Afplakken

Volg de afgetekende potloodpuntjes tijdens het afplakken. Let op! Kies wel de juiste afplaktape om te voorkomen dat de verf er onderdoor loopt of dat je stukken muur meetrekt bij het verwijderen van de tape. Plak de tape net iets boven de potloodpuntjes, anders blijf je de puntjes zien. Duw de tape aan de onderkant goed strak aan om te voorkomen dat de verf er tussen kan.

Lambrisering verven
Tips voor het klussen

Stap 3: Lostrekken

Gebruik royaal verf. Het beste is om maar 1x eroverheen te gaan. Heb je een donkere kleur als ondergrond (zoals ik had), dan kan het zijn dat je een tweede laag moet aanbrengen. Laat het dan heel even drogen en breng een tweede laag aan. Laat ook dit weer even drogen, maar zeker niet te lang! Ik heb het 15 tot 30 minuten laten drogen. Verwijder voorzichtig de tape, trek niet te hard want dan kan het alsnog een bende worden.

Franse Lambrisering it is!

Als je de stappen hebt gevolgd heb je nu een superstrakke Franse lambrisering. Hoe hip is dat! Aangestoken met het klusvirus? Dan kun je nog wel eventjes door! Denk bijvoorbeeld aan een leuke DIY, alles over verlichting of misschien wel een nieuwe vloer? Ga je alles aanpakken? Dan zijn tips voor bij het klussen zeker een aanrader! Zo voorkom je verrassingen en ga je goed voorbereid te werk!

Ben je nu nieuwsgierig naar mijn Franse lambrisering? Houd dan zeker het blog en mijn Instagram in de gaten, want daar komt nog een uitgebreide onthulling van het eindresultaat!

Bron: in samenwerking met Eigen Huis & Tuin | Fotografie: Anne van Leent

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.