Interieur Parijs
Hotspots & Events

Interieurwaardige plekjes in Parijs

De afgelopen 3 dagen heb ik een aantal fijne interieurwaardige plekjes in Parijs ontdekt. Ik deed namelijk, samen met mijn broertje, een mini-citytrip naar deze geweldige Franse hoofdstad. In dit blog deel ik een aantal fijne plekjes met een mooi interieur (en vaak ook lekker eten!)

airbnb Parijs Eiffeltoren

Airbnb bij de Eiffeltoren

Mijn broertje regelde de reis en het verblijf. Mijn enige eis; blog/instagram waardig. En dat is zeker gelukt! Ikzelf had nog nooit gebruik gemaakt van Airbnb, dus dat was al een beleving op zich. Toen we op een super schattige patio terecht kwamen, was ik direct verkocht! Een super tof oud frans deurtje was het uitzicht vanuit het mini appartementje. Een keukentje, badkamer, toilet, tafeltje en slaapbank, meer hadden we ook niet nodig. (En paste er ook niet in.) En tja, het behang achter de slaapbank staat al een tijdje op mijn wishlist, dus blogwaardig was het er zeker!

Le Bon Marche Vitra

Le Bon Marché en bloemen

Naast La Fayette bezocht ik nog een ander (toffer) warenhuis namelijk; Le Bon Marché. Mijn oog viel op de interieurafdeling gelijk op een op en top roze vitra setting, zó tof! Daarnaast heeft het warenhuis in het midden een hele gave roltrappen constructie, wat ook al een foto waard is. Nadeel: je hebt wel een dikke portemonnee nodig, want het waren echt Franse Haute Couture kledingstukken. Wat mij verder opviel waren de vele bloemenwinkels. Haast op elke hoek van de straat zat er wel eentje.

Interieurwaardige plekjes

Interieur in Parijs

Doordat ik zelf een melk-allergie heb, hadden we voor vertrek al wat plekjes opgezocht om te eten. Conclusie; we vonden op het moment zelf nóg veel toffere plekjes! Zo ontbeten we bij Le Pain Quotidien. (Goed Nieuws: er zit ook een vestiging in Amsterdam!) Er was een ruime kaart met allerlei overheerlijke healthy (en vegan) ontbijt, brunch en lunch gerechten. Voor het avondeten kwamen we per toeval Season tegen. Dit toffe tentje was meer gericht op ontbijt en lunch, al hebben we er wel heel lekker gegeten! Zeg nu zelf, als je zo eten gepresenteerd krijgt, dan moét het wel lekker zijn (en op de foto).

La Favorite Parijs

La Favorite, als favoriet

Tijdens de aflevering van Celebrity City Trip van Anna Nooshin en Mental Theo spotte mijn broertje La Favorite. Een restaurant/brasserie met een beetje een Marilyn Monroe sfeertje. Mijn oog viel gelijk op de algehele inrichten, maar vooral op de tegeltjes tegen de muur. Alles was oud, maar wel netjes oud. Het totale plaatje klopte en de sfeer was echt op en top Frans. Daarnaast was het eten ook echt perfect! La Favorite staat bekend om zijn goede hamburgers. Nu ben ik zelf niet zo’n hamburger fan, maar als ik mijn broertje mag geloven was hij echt heer-lijk!

Extra tips!

Ga jij binnenkort naar Parijs? Dan heb ik hier nog een aantal handige tips;

  • Kies voor de metro een dagkaartje (mobilis) dit is namelijk vele malen goedkoper dan een toeristenticket. Je betaalt €7,50 per dag en kunt hiermee reizen tussen zone 1 en 2. (Zone 1 is eigenlijk al voldoende, maar alleen die optie kiezen kan helaas niet.)
  • Zoek je een beetje levendige buurt, waar veel winkels, terrasjes en restaurantjes zitten? Kijk dan voor een verblijf in de wijken Bastille of Republiqué. (Hier hebben wij elke keer gegeten.)
  • En wat je als interieurfan echt niet mag overslaan is Merci. Echt die winkel was gewoon; WAUW! Nieuwsgierig? Ik heb er een artikel over geschreven voor de zomer editie van de nieuwsbrief. Heb jij je nog niet ingeschreven? Doe dit dan via dit onderstaande formulier.
  • Met als allerlaatste tip; reis per Thalys! Je stapt uit op Gare du Nord, oftewel hartje Parijs. Met de metro ben je snel op ieder gewenste plek én als je optijd boekt betaal je slechts €70,00 voor een retour! (Wij stapte op in Antwerpen, omdat wij in West-Brabant wonen.)

Lieefs,

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.