wereldkaart aan de muur
Inspiratie

Leer de wereld in pastelkleuren kennen

Hoe fijn zou het zijn, als de hele wereld in pastelkleuren was? Alles heel zacht en subtiel. Wat zou dat een rust en eenheid uitstralen. Maargoed dat is natuurlijk totaal onmogelijk, of toch niet?

pastelkleuren in het interieur

Een wereldkaart in huis

Eerlijk gezegd heb ik nooit over een wereldkaart in het interieur nagedacht. Ik moest dan ook gelijk denken aan zo’n wereldkaart die vroeger op de basisschool in de klas hing tijdens de lessen aardrijkskunde. Maar toen ik de opties op wereldkaarten.nl bekeek, zag ik al snel dat dat beeld niet helemaal klopte! Wauw, wat een verschillende mogelijkheden. Dat maakte het kiezen toch een stuk lastiger.

wereldkaart op canvas
wereldkaart in pastel

Ruimte aan de muur

In mijn mini-slaapkamer is een wereldkaart van 100 x 150 cm wel iets aan de grote kant. (Lees: ik hang hem op en de muur is gelijk niet meer zichtbaar.) Missie 2: op zoek naar een betere ruimte. En dat is gelukt! Ik vond een huis en iemand die heel blij werd bij het zien van alle wereldkaarten. Geen oude aardrijkskundelessen, maar een wereld helemaal in pasteltinten! Ik denk dat ik alle roze landen sowieso maar ga bezoeken.

pastel interieur
wereldkaart

Leer de wereld kennen

Een ander voordeel van zo’n toffe wereldkaart is; het leren kennen van de wereld. Helemaal leuk wanneer je een gezin met jonge kinderen hebt, die super graag willen weten waar opa en oma nu op vakantie zijn. Of wanneer je nog twijfelt over welke reis de volgende wordt. Ga je selecteren op kleurtinten of toch op werelddelen?

wereldkaart voor kinderen

Meer dan een canvasdoek

Zoals je kunt zien vind ik deze wereldkaart meer dan een ‘simpel’ canvasdoek. Sterker nog, in combinatie met alle pastelkleuren in het interieur matcht hij super mooi! Ik word van dit geheel wel enorm blij, jij? Ben je nu niet zo’n fan van canvas, dan is het ook nog een toffe optie om te kiezen voor een foto op plexiglas. Of in dit geval voor een wereldkaart op plexiglas. Net even iets anders, maar zeker zo sfeervol!

Heb jij een wereldkaart in huis hangen? Is het dan het standaard “basisschool model” of heb je ook zo’n toffe variant?

Bron: in samenwerking met wereldkaarten.nl | Fotografie: Anne van Leent

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.