Favoriete Instagrammers #2
Uitgelicht!

Mijn 5 favoriete Instagrammers #2

Vorige weer liet ik je mijn 5 meest inspirerende Instagramaccounts zien. Deze week wil ik je graag voorstellen aan mijn 5 favoriete fotografie accounts.

Fotografie als hobby

Degene die mij een beetje kennen weten dat fotografie een van mijn hobby’s is. Als ik even snel terug reken, heb ik inmiddels al weer 4 jaar een spiegelreflexcamera. Wat misschien niet iedereen weet is, dat ik alleen maar fotografeer op gevoel. Ik heb nooit een cursus of workshop gevolgd. (Behalve flatlay fotografie.) En heel eerlijk, heb ik ook nog nooit de handleiding van mijn camera gelezen.

Ook in dit blog is de volgorde weer geheel willekeurig. Ik bewonder deze Instagrammers allemaal stuk voor stuk en vind dat zij echt ontzettend mooie plaatjes maken. (Waar ik dan heel stiekem weer heel veel inspiratie uit haal.)

#1 @iepbergsma

Afgelopen augustus boekte ik een ‘You can totally do this’ shoot bij lieve Iep. Als er iemand een kei is in jezelf zelfverzekerd laten voelen, dan is zij het. Waarom ik voor Iep koos? Ik volg haar al een lange tijd op Instagram en haar feed is fantastisch! (vandaar dat ze al een paar mooie plekjes in mooie boeken heeft gekregen, en terecht!) Alle kleuren zijn zacht, de foto’s zijn licht en de gehele sfeer voelt fijn. Daarnaast is Iep net zo’n fan van roze, als ik. Meer hoef ik niet te zeggen, toch? Mocht je haar nog niet volgen, zeker doen! @iepbergsma

Joriannn

#2 @joriannn

Hoe ik het account van Jorian ooit heb ontdekt, weet ik eigenlijk niet meer. Maar wat ik wel weet is dat ik haar al heel lang volg. De foto’s die zij maakt inspireren mij enorm. De compositie, de kleuren en dan de nabewerking van het beeld, alles klopt! Al zijn de kleuren misschien wel wat meer aanwezig als bijvoorbeeld bij Iep, toch vind ik deze manier van fotograferen ontzettend mooi en sprekend. De gehele styling spat letterlijk van het beeld af! Mocht je Jorian nog niet volgen, ook weer een dikke aanrader! Ohja en volg dan ook gelijk @confettienco voor nog meer fijne plaatjes! @joriannn

Studio Babsie

#3 @studiobabsie

Babette heb ik ooit leren kennen via Laura (@laurasadvies). Zowel Babette, als ik zaten samen in het bloggersteam dat Laura een tijdje heeft gehad. Daarnaast liep Babette in dezelfde periode stage in Haarlem, toen ik in Hoofddorp woonde. Dat zorgde voor zo af en toe leuk contact. Waarom ik Babette’s manier van fotograferen zo inspirerend vind? Ze weet op elk plaatje iets bijzonders vast te leggen. Iedere foto straalt een bepaalde rust uit. Daarnaast ben ik bij de foto’s van Babette altijd nieuwsgierig naar de tekst die erbij staat. Het vertelt echt een verhaal. Je kunt Babette volgen via @studiobabsie

Little Keys to Home

#4 @littlekeystohome

Misschien ken je Nina al via haar persoonlijk account (@ninaheutinck). Maar dat is niet het enige wat Nina doet! Sinds een jaartje heeft ze haar eigen webshop in toffe interieur accessoires genaamd, LITTLE KEYS TO HOME. Daarnaast is Nina superhard bezig om hiervoor haar eigen contentstrategie op te zetten en alles volgens haar prachtige huisstijl te laten matchen. Wat ik zo mooi vind aan het account van Nina is het kleurgebruik en het consequent gebruiken van dezelfde bewerkingen. Hierdoor zijn al haar foto’s een supermooi en inspirerend geheel. Volg dus zeker @littlekeystohome

Kijkkalligrafie

#5 @kijkkalligrafie

Ken je toevallig Joyce al? Nog niet zo lang geleden is Joyce een totaal andere weg in geslagen. Hierover is ze super open en eerlijk geweest, wat mij enorm heeft geraakt en geïnspireerd. Een gelukje, de fotografiestijl die zij had is gebleven! Voor mij is Joyce een kei in het vastleggen van de meest prachtige schaduwlijnen. Hoe de zon haar ruimte binnen valt en hoe deze wordt vastgelegd in haar fijne, zachte kleurtinten. Ik word er helemaal blij van! Ook benieuwd naar dit mooie account? Volg dan @kijkkalligrafie

Shoutout Sunday

In het laatste blog van deze reeks wil ik graag nieuw ontdekte Instagramaccounts uitlichten. Volg je mij of juist niet en is jouw account echt het volgen waard? Repost dan een van mijn foto’s in jouw stories en tag @mevrouwblond. Wie weet ligt ik jouw account dan wel uit in het laatste blog! Ik ben er namelijk van overtuigd dat er nog heel veel meer mooie, inspirerende Instagramaccounts het volgen waard zijn. Ik ontdek ze graag!

Lieefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.