Follow me:
favoriete interieur boeken

Mijn top 5 favoriete interieurboeken

Boeken, ik geloof dat ik er momenteel meer heb verzameld dan gelezen. Zeg nu zelf, als een boek een interieurwaardige kaft heeft dan moét je hem toch gewoon hebben? Daarom deel ik graag mijn top 5 favoriete interieurboeken.
favoriete interieurboeken

Mijn top 5

Ondertussen heb ik al een behoorlijke stapel en interieurstylische boeken verzameld. De boeken zijn vooral geselecteerd op basis van de kaft. Of ik ze allemaal al heb gelezen? Nee! Voorlopig vermaak ik mijzelf wel met deze stapel. En dan nu wat meer informatie over mijn top 5, die trouwens op geheel willekeurige volgorde staat!

Hygge

1. Hygge – de Deense kunst van het leven

Al eerder schreef ik een blog over Hygge, de Deense kunst van het leven. Eerlijk gezegd; ik kan er geen genoeg van krijgen. De tips, recepten en mooie plaatjes blijven mij telkens weer inspireren. Daarnaast staat het boek vol met waarheden, het leven kan zo simpel zijn. Met innerlijke harmonie kom je al een heel eind. (Hoe lastig dat soms ook is!)

Kinfolk Home

2. Kinfolk Home

Plaatjes kijken aan de koffietafel, dat kan perfect met dit mooie boek. Ik deed dit boek een paar jaar geleden mijzelf cadeau, omdat ik vond dat het hoogtijd werd voor een mooi koffietafelboek. Met de Kinfolk Home kun je eigenlijk geen beter exemplaar in huis halen, vind ik dan. De plaatjes zijn heerlijk en geven mij veel fotografie inspiratie. Ik kan er uren doorheen bladeren, van voor naar achter en weer terug. Twijfel je nog over een mooi ‘kijkboek’ dan beveel ik deze van harte aan!

Shoot! en Snap!

3. Shoot! & Snap!

Naast plaatjes kijken zijn boeken met theorie soms ook enorm handig. Zo kreeg ik beide boeken van Anki (van zilverblauw) voor mijn verjaardag. Shoot! geeft op een basic manier alle tips en trucs voor goede fotografie. Snap! geeft tips en trucs hoe je mooi kunt fotograferen met je smartphone. Tot nu toe hebben beide boeken mij al veel inzichten gegeven wat betreft fotografie. Ik weet dat ik er nog lang niet ben, maar een aantal basistips zijn nooit weg, toch?

Instagram Interieur

4. Insta interieur

GUILTY! Jep, ik beken maar meteen dat ook ik schuldig ben aan het Insta interieur. Verbouwen, verschuiven, verven, stylen en fotograferen. Het komt allemaal kijken bij een Insta interieur. Want zeg nu zelf; we proberen allemaal ons interieur van zijn beste kant te laten zien, toch? Dit boek staat vol met, voor mij, herkenning. Daarnaast staan er een aantal super leuke DIY van Anna-Catherine (ook wel bekend als; CloClo) in, waardoor je je interieur net een persoonlijke touch kan geven. Nu niet massaal allemaal die DIY’s maken, want dan is er van die persoonlijkheid natuurlijk vrij weinig over.

decorate for a party

5. Decorate for a Party

Feestjes, ik hou er van. Helemaal als ze perfect gestylt zijn. Dat er tot in de puntjes is nagedacht over een mooi gedekte tafel. Toen ik dit boek tijdens mijn stage bij vtwonen onder mijn neus kreeg, was ik verkocht. Ik wil ook zo’n perfect gestylt feestje organiseren. Eigenlijk nog liever fotograferen. Ook dit boek staat vol met handige DIY’s, waardoor je in een handomdraai een originele feestomgeving creëert. Het boek is wel volledig in het engels, maar de prachtige plaatjes zorgen ervoor dat zelfs ik het begrijp. (mijn engels is nogal bagger, vandaar.) Waar is dat feestje?

Heb jij ook een favoriet boek dat hier niet tussen staat? Laat het me weten, want de boekenkast is nog lang niet vol!

Lieefs,

Previous Post Next Post

Misschien wil je ook lezen

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.