Follow me:
orikomi waxinelichtjes

Origami waxinelichtjes van papier

Zo nu en dan speur ik Etsy af op zoek naar iets nieuws. Deze keer viel mijn oog op de vouwkunst en zijn mooie waxinelichtjes. Na een reisje vanuit Lissabon, heb ik deze mooie vouwkunst mogen ontvangen.
origami waxinelichtjes dubbel

Origami

Origami betekent de kunst van het vouwen van papier en is afkomstig uit Japan. Dat deze waxinelichtjes een kunstje zijn staat wat bij betreft vast. Via Etsy kwam ik terecht bij Orikomi, later ontdekte ik de officiële site van Orikomi. Een bedrijf gevestigd in Lissabon; Portugal die de vouwkunst dik onder de knie hebben.

origami blauw detail
orikomi waxinelichtjes

Fris kaarslicht

Ik had zelf de vrije keus om mijn favoriete kleuren uit te kiezen. Ik koos voor twee basic kleuren; wit en lichtgrijs en vulde dit aan met lichtblauw, heel erg lichtblauw. De kaarsje voor de binnenkant kreeg ik gratis bijgeleverd. Het is dan ook vrij logisch dat je alleen kaarsjes kan branden die in een glaasje zitten, want het omhulsel is ten slotte papier.

orikomi waxinelichtjes overview

Branden maar!

Voor nu heb ik mijn setje origami’s bij elkaar gezet. Uiteraard staan ze ook heel leuk individueel van elkaar. Wanneer ze branden komt er een fijn lichtje vrij wat mooi door het papier heen schijnt. Ik ben echt wel blij met deze toffe aankoop en die vouwkunst, ga ik denk ik zelf nooit kunnen.

Kende jij Orikomi al? En wat vindt jij van vouwkunst? Zou jij deze waxinelichtjes willen hebben?

Lieefs,

Previous Post Next Post

Misschien wil je ook lezen

1 Comment

  • Reply Rowan

    Wat een gave en mooie waxinelichthouders! Heb ik nog nooit eerder ergens gezien.

    19/05/2017 at 13:03
  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.