Interieur Trends

Planten in huis: hip, sfeervol én gezond

Langzaam worden het er steeds meer. Ik heb het dan over planten. Waar het mij een paar jaar geleden nog aan groene vingers ontbrak, ben ik nu langzaam een serieuze plantenmama gaan worden. En ik vind dat meer dan leuk!
Monstera plant
Monstera in de slaapkamer

Planten in huis

Planten in huis hebben verschillende voordelen. Het eerste voordeel is; sfeer! Is de ruimte nog wat kaal of mist het nét dat ene beetje sfeer dan is een kamerplant de ultieme oplossing! Een mooi voorbeeld hiervan is de Monstera, vast bij vele al wel bekend. Nadat mijn olijfboompje veranderde in een stam met 3 blaadjes, ben ik op zoek gegaan naar iets groens. De Monstera stond al stiekem langer op mijn wishlist en tadaaa.. gevonden, gekocht en neergezet. Gelijk op en top frisheid in de ruimte!

Pilea pannenkoekenplant

Planten in overvloed

Ga eens naar intratuin, groenrijk of zelfs IKEA en je wordt overweldigd door de hoeveelheid groen. Goed teken, want planten zijn tegenwoordig helemaal hip! (en niet alleen in de woonkamer ;-)) Zo mogen planten zelfs op het toilet, in de badkamer en de slaapkamer mag ook echt niet ontbreken. Hoe meer, hoe beter! Het liefst in iedere ruimte groen. Wil je snel veel plantjes? Dan is de pilea uiterst geschikt. Manmanman, die plant zich voort als een konijn. Wat betekent; binnen no-time pilea babies die je heel gemakkelijk kunt stekken!

Klein bambino plantje
Chinees lantaarntje of straights of hearts plant

Adem in, ademen uit

Nog een bijkomstig voordeel van planten in huis; zuurstof! Heerlijke verse lucht, rechtstreeks afkomstig van de plant. Let wel op dat je de planten voldoende water geeft, anders houdt het op een gegeven moment op met zuurstof geven (maar dat lijkt mij logisch, toch?) Ik geef mijn planten 1x per week uitgebreide waterdouche. Verzamel ze allemaal in de badkuip en douchen maar! Ik ben er dan ook van overtuigd dat, wanneer je jouw planten goed water geeft ze meer zuurstof afgeven. En zuurstof is alleen maar gezond! Dus hup, een uitgebreide douche voor je planten.

Nu ben ik wel nieuwsgierig of jij ook in iedere ruimte in huis een plant hebt staan? En welke is dan jouw favoriet?

Lieefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.