Trendkleur Lente
Trends

Roest: de onmisbare trendkleur van dit voorjaar

Wellicht heb je de kleur al vaker voorbij zien komen op mijn Instagram. Dan heb ik het uiteraard over de warm oranje tint die langzaam meer en meer in mijn slaapkamer is te vinden. Doordat ik deze kleur ook online steeds vaker tegenkom durf ik met vol overtuiging te zeggen dat dit een van dé trendkleuren is voor deze lente.
Roest kleur bed

Trendkleur ‘roest’

Ik heb het dan natuurlijk over de kleur ‘roest’. Waarom roest? Omdat de kleur niet echt oranje, rood, koraal of roze is. En hoe kun je al die factoren dan het beste samenvatten? Onder de kleur ‘roest’. Na enige research kwam ik er namelijk achter dat de kleur online heel veel verschillende namen heeft. Na wat vergelijkingen zag ik dat de kleur eigenlijk overal hetzelfde is, maar er zit niet echt eenheid in de naam. Daarom besloot ik te kiezen voor de naam die het dichtbij de kleur ligt en ook het vaakste te vinden is. Roest it is!

trendkleur flatlay roest
roest kleur kussens en plaid

Plaids en kussens

Ondanks dat het officieel lente is, kunnen de dagen nog erg koud zijn. Al verlangen we natuurlijk allemaal naar hogere temperaturen. Met deze mooie kussens en plaids haal je de lente helemaal in huis! Ik moet eerlijk bekennen, dat ik tijdens een warme zomeravond het ook totaal geen probleem vindt om deze mooie kussens en plaids mee naar buiten te nemen.

trendkleur lente bepurehome

Makkelijk te combineren

Een van de vele voordelen van deze ‘roest’ kleur vind ik het combineren. De kleur spreekt, is aanwezig en mag gezien worden. Op de een of andere manier komt de kleur heel zacht en subtiel over in combinatie met andere kleuren. Welke andere kleuren? Ik adviseer deze kleur vooral te combineren met zachte neutrale tinten zoals; lichtgrijs, zand, taupe, nude of pastel roze. Daarnaast staat de kleur ook erg mooi bij natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld onbehandeld berkenhout.

trendkleur lente roest

Perfecte kleur voor subtiele kleurliefhebbers

Voorlopig ben ik met deze kleur nog niet klaar. Het is namelijk de perfecte kleur voor het hele jaar! Het zonlicht is namelijk in de Lente- en zomermaanden anders van kleur, dan in de herfst- en wintermaanden. Hierdoor oogt de kleur in de lente en zomer fris en sfeervol en in de herfst en winter voegt hij enorm veel warmte toe. Dus ben jij een subtiele kleurliefhebber? Dan raad ik deze kleur zeer zeker aan!

Lieefs,

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Laura
  15/10/2018 at 20:55

  Waar kan ik deze kussens kopen, wat een mooie combinatie.

  • Reply
   Anne
   16/10/2018 at 15:11

   Hii Laura,

   De kussens zijn van de collectie van BePureHome. Er zijn verschillende shops die deze verkopen. Wel moet ik zeggen dat het de collectie van vorig jaar is, dus ik weet niet zeker of ze deze nog hebben! Succes met je zoektocht.

   Lieefs,

   Anne

 • Reply
  Verie
  21/03/2018 at 13:12

  Ontzettend mooie, warme kleur inderdaad! Geniet ervan, je hebt het prachtige gestyled! Liefs, Verie

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.