Dutch Design Week 2016
Binnenkijken bij.. Trends

Rondkijken op de Dutch Design Week

Afgelopen donderdag heb ik voor het eerst de Dutch Design Week bezocht. Ik heb enorm veel gezien en bewonderd. Voor mij waren er een paar favorieten.

Mijn eerste bezoek aan de Dutch Design Week, mocht ik direct al naar binnen als pers. Dit onder de naam van mijn stage. Een dubbel leuke ervaring dus! Ik kreeg een speciaal perskaartje en een bandje. Enorm handig waren de ABN AMRO fietsen. Deze kon je gratis huren op vertoon van je bandje. Ideaal, want zo kon ik supersnel de hele stad door om al het moois te bekijken.

Flatland Ketelhuisplein Dutch Design Week
Plug in City Dutch Design Week

Ketelhuisplein

Tegenover het perscentrum zat het Ketelhuisplein. Een plein vol met leuke, innovatieve stands. De kou en mist mocht de pret zeker niet drukken. Van ideeën uitwerken in een tekening bij Flatland, een rondje Virtual Reality tot levensgrote letterverlichting. Ik kon haast niet bijhouden waar ik moest kijken, zoveel leuks, zoveel moois.

Piet Hein Eek krukjes Dutch Design Week

Piet Hein Eek

Bovenaan mijn whishlist stond een bezoek aan de werkplek van Piet Hein Eek. Ik werd dan ook reuze enthousiast toen we het hadden gevonden. Wat werd daar hard gewerkt! Boormachines, zaagmachines, zo gek niet te bedenken of het ratelde aan mijn oren. Nog mooier was een glimpje te kunnen opvatten van al het mooie werk wat Piet Hein Eek heeft gemaakt. Toen ik alles een beetje stond te bekijken, zag ik ineens een mooie mogelijkheid om een plaatje te schieten. Zo gezegd, zo gedaan.

Helaas was niet elke locatie fotoproof. Zo zijn er (helaas) een heleboel van mijn foto’s mislukt. Mede door de verlichting. Verder nam ik nog snel een kijkje bij de tentoonstelling van Maarten Baas en op de Dutch Design Academy. Veel gezien en nog veel meer inspiratie!

Ben jij ook bij de Dutch Design Week geweest? Was dit jouw eerste bezoek of ben je er al vaker geweest? Wat vond jij er van?

Lieefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.