zomerprotocol
Interieur Slaapkamer

Slapen volgens het zomerprotocol

Het zal je wellicht niet zijn ontgaan dat de zomer al langere tijd zijn intreden heeft gedaan. Ik beken eerlijk, ik vind dit totaal niet erg! Ik hou van de zon, de warmte en lange avonden buitenzitten. Alleen slapen, dat is met een slaapkamer op het zuiden wel een ander verhaal…

slapen met ventilator

Zonnige zuiden

Met een slaapkamer op het zuiden is het tijdens deze zomerse dagen rond 08.00 uur al warm. Dit is dan ook het tijdstip dat ik letterlijk bijna mijn bed uit drijf. Door mijn schuine dak voel ik letterlijk de zonnestralen al branden. Totaal niet erg, want ik settel mezelf lekker vroeg buiten in de zon, met een ontbijtje. Prima!

bed bij warm weer

Draaien maar..

In de eerste fase van mijn zomerprotocol, ga ik omgedraaid in mijn bed liggen. Ja, je weet wel; met je hoofd waar je voeten liggen. Waarom? Dan kan mijn raam wagenwijd open en voel ik heerlijk een verkoelend windje. Nadeel: als ik ‘s nachts teveel draai, knal ik vrij regelmatig met de onderkant van mijn knie tegen het raam. Nog een ander nadeel: om 06.00 word ik wakker van het licht. (Niet erg wanneer ik moet werken, wel vervelend als ik een beetje extra slaap kan gebruiken.)

slapen in de zomer
slapen bij open raam

Frisse wind

Nu de warmte duidelijk aanhoudt, heb ik maar even een meubeldans gedaan in mijn slaapkamer. Ik heb mijn bed tegen de andere muur gezet, waardoor ik weer lekker onmogelijk bij mijn kledingkast kan. Maar, ik kan nu wel veel beter slapen zonder dat ik met mijn knie tegen het raam knal. Daarbij waait de wind rechtstreeks mijn kamer binnen, zeker met zachtjes de ventilator erbij aan. Zo kan ik nog best verkoelend slapen, al is het om 08.00 uur toch wel weer warm genoeg om eruit te gaan.

Hoe slaap jij bij warm weer? Ga je ook anders liggen? Raam open? Ventilator aan? Of heb je een airco?

Lieefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.