Follow me:
social-media

Top 3 positieve ervaringen op social media

Onlangs ben ik begonnen met het schrijven van mijn afstudeerscriptie. Na het opstellen van mijn to-do lijst kwam ik al snel op het punt, insights verzamelen. Er moest dus een vragenlijst komen, maar nog belangrijker; mensen die deze vragenlijst willen invullen. Al snel merkte ik hoeveel positiviteit er heerst op social media.

Mopperen op het algortime

Ik zal maar gelijk bekennen dat ik ook tot de mopperkonten hoor, als het gaat om het algoritme. Niet alleen op Instagram is het lastig om gezien te blijven, dit geldt ook voor Facebook. Een aantal weken geleden zat ik nog met mijn handen in het haar, hoé blijf ik opvallen. Want ik vind het super om mensen te inspireren, maar ook op geïnspireerd te blijven door anderen. Ik merkte dat ik niet echt meer opviel, mijn likes en de interactie daalde hard. Op Instagram Stories uitte ik dan ook mijn frustratie en kreeg gek genoeg enorm veel reacties! Zie je, dat stomme algoritme klopt echt, dacht ik toen.

Liken, delen en reageren

Zelf was ik er al van op de hoogte dat Stories gebruiken je account een boost kunnen geven. Hierdoor val je meer op, omdat daar geen algoritme aan is gekoppeld. Ik deelde de welbekende ‘new post’ story en de likes stroomde weer als van ouds binnen (of nja bijna dan). Als je wil blijven opvallen, zul je er in moeten investeren. Hoe doe je dat? Dat is eigenlijk vrij simpel!

  • Plaats dagelijks nieuwe content, als is het maar 1 foto (en vergeet hierbij ook stories niet!)
  • Zorg dat de content die je plaatst relevant is (plaats dus geen foto’s die je van een ander account of Pinterest hebt geplukt)
  • Stel een vraag in je post tekst (hierdoor wek je de interactie op, mensen zullen sneller reageren)
  • Like en reageer op anderen (ben je iemand die je trouw volgde kwijt geraakt? Reageer en like een aantal foto’s en degene zal weer in je tijdlijn opduiken)

Kortom, het is eigenlijk gewoon een kwestie van sociaal zijn (héé vandaar ‘social media’ ;-)) en netwerken. Laat mensen jouw naam (en beeld) kennen, maak eens een praatje of stel eens een vraag. Zo word je steeds meer herkenbaar!

Een en al positiviteit

Eigenlijk mag ik helemaal niet mopperen op het algoritme. (oké een klein beetje dan, want het is toch net iets minder leuk geworden dan het was.) Het gaat er om hoeveel je bereid bent zelf te investeren. Sinds ik meer gebruik maak van stories, dagelijks een nieuwe foto plaats en meer reageer op posts van mensen die mijn inspireren, gaat het langzaam weer bergopwaarts. (lees: meer likes op mijn content, maar ook meer volgers op mijn account.) Daarom deel ik graag mijn top 3 aan positieve ervaringen op social media!

  1. Mijn netwerk wordt steeds groter, waardoor mensen mijn naam (en beeld) ook echt herkennen. – Super leuk!
  2. Ik gooide een vraag in mijn Instagram Stories en in een Facebookgroep waar ik lid van ben. 3x raden.. de reacties stroomde binnen en ik heb nu allemaal creatieve zelfstandig onderneemsters gevonden die mij willen helpen met mijn afstudeerscriptie! – WAUW!
  3. Door soms mijn persoonlijke struggles te delen of een positieve reactie bij iemand anders achter te laten, krijg je virtuele liefde terug. De harmonie, gezelligheid en positiviteit stroomt (ondanks het algoritme) op Instagram! Iedereen lijkt elkaar te willen helpen, althans dat is hoe ik het ervaar.

Dit artikel heeft eigenlijk vrij weinig met interieur te maken. Maar ik werd zo blij van al die voelbare positiviteit dat ik dit toch even wilde delen!

Vind je zulke artikelen leuk om te lezen? Zou je willen dat ik vaker zoiets plaats?

Lieefs,

Previous Post Next Post

Misschien wil je ook lezen

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.