Uitgelicht!

Uitgelicht!: Duurzame handgebreide plaids van Wolletjebol

Al vanaf het begin vol ik Trijntje op Instagram. Met haar handgemaakte plaids verovert ze letterlijk de wereld. Voor dit blog stelde ik haar een paar vragen. Het verhaal van Trijntje deel ik hier. Lees je mee?

Trijntje WolletjeBol

Even voorstellen

Het gezicht achter WolletjeBol is Trijntje. Ze is 34 jaar en woont in Waalwijk (jeej een mede-brabander), samen met haar vriend en 2 katten. Trijntje haakt al behoorlijk lang en breidt met haar armen als een van de beste. De grap dat haken voor oma’s zou zijn is haar meer dan bekend. “Ik heb al tig grapjes gehoord over omaatjes en tafelkleedjes, maar haken is zo leuk! En superhip ook, zelfs alle patroontjes die oma heeft.” In 2016 is Trijntje begonnen met het volgen van haar passie. Ze haalde steeds minder voldoening uit haar baan als manager in de ICT en Sales. Ondanks dat ondernemen ook risico’s nemen is, is ze blij dat ze uiteindelijk de stap heeft gezet. Niets leuker dan iets doen waar je écht blij van wordt.

WolletjeBol steengrijs plaid
WolletjeBol wollenplaid wit

Over WolletjeBol

WolletjeBol is een webshop in “internationale verkoop van chunky knit accessoires (plaids en kussens van biologische merinowol) en chunky knit katoenen plaids”, zoals Trijntje dit mooi omschrijft. Wil je liever zelf aan de slag? Dan kun je in de webshop ook een DIY pakket kopen. Met de juiste materialen en wat van je vrije tijd kun je namelijk ook heel goed zelf zo’n mooi plaid maken.

Biologische wol WolletjeBol
Wolstaaltjes WolletjeBol

Dit maakt WolletjeBol bijzonder

Dat WolletjeBol bijzonder en uniek is in haar product is een feit. Alle wolsoorten worden met uiterste precisie gezocht en gekozen. “Alles is handgemaakt en ik zoek altijd de meest hoge kwaliteit van het materiaal, waar mogelijk met keurmerk voor dier- en milieuvriendelijk materiaal.” Op de website vind je informatie over de kwaliteit van de verschillende wolsoorten die worden gebruikt. Hier hangt de term ‘micron’ aan. En in dit geval is hoe lager het micron, hoe beter!

Roze wollen plaid

Bewuste wolkeuze

Trijntje is zich erg bewust van de wol die zij voor haar plaids gebruikt. Ze blijft net zo lang zoeken tot ze de wolsoort merino heeft gevonden waar een keurmerk aan zit verbonden. Dit keurmerk geeft aan dat de wol op een eerlijke manier is geproduceert. Al legt Trijntje dit zelf veel beter uit; “De kwaliteit blijkt ook uit bijvoorbeeld de biologische merinowol, wat een keurmerk heeft voor het hele proces: het wil zeggen dat van het houden van de schapen tot het verpakken van de wol op milieuvriendelijke, duurzame en biologische manier plaatsvindt. Daarnaast is alle wol mulesing-vrij (mulesing is een ernstige manier van schapenmishandeling). Het label is van imitatie-suede, zodat ook daarvoor geen dierenhuid hoeft te worden gebruikt.”

Grijs wollen plaid

Trijntjes favoriet

Het meest favoriete product op dit moment zijn de Chunky Katoenen plaids. Wist je dat deze plaids uniek zijn in Nederland? Ze hebben dezelfde look als wol, maar gaat langer mee. Daarnaast is katoen wasbaar, waardoor het dier- en kindvriendelijker materiaal is. En wanneer Trijntje even in haar statistieken duikt zijn de wollenplaids in grijs- en rozetinten het meest populair. (Dit kan ik alleen maar beamen, omdat ik zo’n lucky girl ben die er ook eentje heeft!)

Merinowol

Dit wist je nog niet!

“Sinds ik de webshop ben gestart, hoef ik nooit meer te sporten ! De meeste mensen verwachten dat wol lekker licht is, en één plaid is inderdaad niet zwaar. Maar de bumps wol zijn dat wel.. Elke bump is 10-12 kilo, en per maand gaan er honderden kilo’s doorheen. Dat moet in/op de stellingkasten getild worden en vervolgens gaat het allemaal in mooie plaid-pakketjes de deur uit. Kortom: geen gebrek aan sportieve actie.” Een vak dat zeker niet onderschat mag worden!

Heb jij al een mooi handgemaakt plaid van Trijntje in huis? Of wil jij er nog eentje extra? Kijk dan voor de laatste kleuren, materialen en soorten op de website. Of volg WolletjeBol op Instagram, Pinterest en Facebook!

Lieefs,

Fotografie: Trijntje & Anne van Leent

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.