Follow me:
verhuizen verhuisdoos detail

Verhuizen zonder stress

Verhuizen neemt de nodige organisatie met zich mee. Verhuizen zonder stress? Ik denk dat het kan! Een goede voorbereiding is hierbij het halve werk!


Het is alweer enkele maanden geleden dat ik weer terug naar huis ben verhuisd. Half augustus verhuisde ik voor mijn half jaar stage tijdelijk naar een eigen plekje. Toen mijn stage afgelopen was, was het (helaas) weer tijd om naar huis te gaan. Alleen het weer naar huis verhuizen ging meer gestructureerd dan de heenreis.

Ongestructureerde bende

Toen ik verhuisde naar mijn eigen plekje heb ik eigenlijk alles wat ik mee wilde nemen zomaar in dozen en tassen gestopt. Dit deed ik zelfs ‘pas’ twee dagen voordat ik daadwerkelijk over ging. Geen structuur of organisatie, alles wat mee moest verdween in een doos of tas om er op mijn eigen plekje weer uit te komen. Binnen no-time stond dan ook het hele appartement vol met spullen en ik had werkelijk geen idee waar ik het allemaal moest laten. [Ik kreeg er zelfs spontaan een stylingsblackout van.. oeps!]

Wat heb je eigenlijk allemaal nodig?

Al snel kwam ik erachter dat ik behoorlijk wat spulletjes, die thuis vanzelfsprekend aanwezig waren, miste. Denk aan boterhammenzakjes, aluminiumfolie en dat soort handige frutsels. Nu was mijn verhuizing niet extreem groot, maar ik kan me zo voorstellen dat wanneer je echt met een compleet huis gaat verhuizen of bijvoorbeeld voor het eerst op jezelf gaat wonen, je geen idee hebt wat je nu eigenlijk allemaal nodig hebt. Of wat je nog moet regelen voordat je ‘stressvrij’ kan verhuizen. Gelukkig heb ik nu deze superhandig verhuischecklist gevonden! Je download hem heel eenvoudig en echt alles wat belangrijk is staat er in. Oef, dat is al iets minder verhuisstress.

Van het kastje, naar beneden

Ik scoorde op marktplaats een leuk kastje voor op mijn woonplekje. Het enige waar ik even niet goed over had nagedacht was; hoe komt deze boven? [lees 4 trappen, in een smal trappenhuis met deuren die vanzelf weer dichtvallen.] Omdat mijn verhuizing een primitieve versie was had ik gelukkig een aantal sterke verhuismannen mee die ervoor zorgde dat het kastje alsnog boven op zijn plek terecht kwam. Mocht je nu aan sterke mannen niet genoeg kracht hebben, dan is het huren van een verhuislift ideaal. Geen gesjouw en gezeul met zware meubelen en ook nog eens een veel kleinere kans dat ze beschadigen.
verhuizen dichte verhuisdoosverhuizen doos dicht doen

Geordende verhuizing

Toen mijn stage afgelopen was en ik weer naar huis moest verhuizen heb ik het een stuk georganiseerde aangepakt. Zo was ik al een week bezig met alles inpakken. Haalde eerst de keuken leeg, vervolgens de badkamer, daarna de slaapkamer en hal en als laatste de woonkamer. Doordat ik elke dag een andere ruimte leeghaalde kwam alles al veel georganiseerder in dozen terecht. Op elke doos plakte ik een briefje met daarop alles wat in die doos zat geschreven. Ideaal! Want als ik nu op zolder kruip om mijn accessoires om te wisselen, weet ik direct welke doos ik moet hebben.

En nu maar hard op zoek naar een nieuw eigen woonplekje. Want stiekem beviel het mij toch wel erg goed, dat lekker op jezelf zitten met je eigen spulletjes.
Heb jij een goede ervaring met verhuizen? Of ging het er ook stressvol aan toe?

Lieefs,

Bron: in samenwerking met Student Verhuizers | Fotografie Mevrouw Blond

Previous Post Next Post

Misschien wil je ook lezen

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.