Follow me:

Workshop bloemschikken met Bloomon

Inmiddels alweer 1,5 week geleden, maar wat was het leuk. Ik volgde een leuke, leerzame Bloomon-workshop bloemschikken. Alles was in de puntjes verzorgd, uiteraard ook de bloemen.

Bloomon-workshop

Bloemencollectie

Zoals je vaak praat over een nieuwe collectie kleding. Of zoals ik in een van mijn vorige blogs schreef over de nieuwe najaarscollectie van Hema. Kent de fijne bloemenwereld ook een nieuwe collectie. Voor Bloomon geldt elke 7 weken een nieuwe collectie. Helemaal afgestemd op het moodboard van die collectie. Wat houdt dat in? Het houd in dat je in die 7 weken bloemen ontvangt samengesteld naar aanleiding van het moodboard. Zit het moodboard vol met rood-, oranje- en geeltinten, dan is de kans groot dat je 7 weken lang in deze ‘mood’ zit.

bloemschikken

Aan de slag!

Na een mooi verhaal over de achtergrond van Bloomon. Was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Want hoe kun je nu beter ‘het geheim’ van de Bloomonboeketten leren kennen, dan het zelf te doen? Het heeft dus alles te maken met de eerste 2 bloemen in de vaas. Deze moeten namelijk kruisen met elkaar. Dit geeft een stevige basis voor de rest van het boeket. Kies daarom niet de zwakste bloemen, maar 2 met een stevige stengel. Alle andere bloemen steek je over of voor het kruis, waardoor een stevig geschikt boeket ontstaat. Ik moet eerlijk toegeven, het is best lastig! Maar wat een openbaring, de bloemen komen veel mooier tot zijn recht. Ze hangen niet zo zielig tegen de rand van de vaas aan te leunen, maar staan rechtop!

Resultaat Bloomon workshop
Workshop Bloomon

Het resultaat

Superhandig was het speciale vervoerskarton. Misschien herken je het wel, als je weleens een boeket bij Bloomon besteld hebt. Stevig, handig en het beschermd de bloemen perfect. Het resultaat mag er dan ook best wezen. Oké, ik geef eerlijk toe. Het is me niet meer gelukt om de bloemen net zo in de vaas te krijgen als tijdens de workshop. Ik heb hem zelfs 2x overnieuw geschikt, omdat het niet stond zoals ik wilde. Uiteindelijk staat er wel een fleurig resultaat in de woonkamer. Wat helemaal leuk was, was dat we de officiële Bloomon vaas mee mochten nemen. Want zo’n mooie bos staat toch het beste in de officiële Bloomon vaas.

resultaat
Styling met bloemen

Mocht je ooit zelf ‘het geheim’ achter Bloomon willen ontdekken. Dan raad ik je zeker aan om eens ergens een workshop te volgen. Want met deze fijne weetjes, gaat het bloemschikken mij een stuk gemakkelijker af.

Heb jij weleens een Bloomonboeket in huis gehad? Wat vind jij van deze boeketten?

Lieefs,

Previous Post Next Post

Misschien wil je ook lezen

1 Comment

  • Reply Centaine

    Ontzettend leuk geschreven! Je eindresultaat ziet er ook vrolijk uit.:). Volgende week volg ik een workshop bij Bloomon, ik kan nu al niet wachten om zelf aan de slag te gaan.

    10/04/2018 at 13:39
  • Leave a Reply