Interieur Slaapkamer

Zo creëerde ik eenvoudig rust in de slaapkamer

Nu ik weer terug naar huis verhuisd ben, vond ik het hoogtijd om mijn kamer te veranderen. Het dagelijks leven vraagt veel energie, dus ik wilde wat meer rust in mijn slaapkamer. Ik haalde mijn kamer leeg, liet alle gaten dichtsmeren en begon helemaal opnieuw.
slaapkamer rust

Geen nieuwe spullen

Kun je wel opnieuw beginnen, zonder nieuwe spullen? Ik vind van wel! Aangezien ik omkom in de accessoires, kussentjes, plaids, vaasjes etc. was ik niet van plan om nieuwe spullen aan te schaffen. Er stond zelfs nog een halve emmer met verf in de garage, dus ook dat hoefde ik niet te kopen. Het enige waar ik over na hoefde te denken was.. welke kleuren laat ik terugkomen in de accessoires als ik het rustig wil houden? Met zachtgrijs op de muur (kleur damp van Histor) en witte meubelen is de basis in ieder geval strak en rustig.

Subtiele kleuren

Toen ik mijn viltenbolletjes slinger zag (hier schreef ik een leuke DIY over voor Laura’s Advies) wist ik meteen welke kleuren het werden. Namelijk: zachtblauw/mintgroen en okergeel! Okergeel; een wat sprekendere kleur, valt op maar geeft bovenal veel warmte. Zachtblauw/mintgroen; subtiel van kleur, valt mooi samen met okergeel en trekt de opvallendheid van okergeel wat naar beneden. Een mooie, rustgevende kleurcombinatie, perfect voor de slaapkamer!

slaapkamer plank boven bedslaapkamer Happy Lightsslaapkamer slingersslaapkamer kastje en plank

Check, check dubbel check

Muren voorzien van een nieuw laagje verf: check! Nieuwe gaten op de juiste plekken geboord: check! Het DIY bord op de muur geplakt: check! Klaar om de rest van de spulletjes neer te zetten! Ondanks dat de hoofdzaak van deze verandering meer rust was, vind ik het leuk dat de plank boven mijn bed zo vol staat. Waarom dit toch rustgevend is? Ik koos vooral voor zwart-wit en heel subtiel mijn detailkleuren.

Afstylen, decoreren, sfeer toevoegen

De slingers heb ik expres elkaar laten overlappen en er in mijn Pepe heikoop vaas kersenbloesem voor gezet. Zo komt de ‘drukte’ op een punt samen, wat door de strakke kleurencombinaties weer rust uitstraalt. Op de plank opvallend okergeel, op mijn kastje de rust van zachtblauw. Tegenpolen, die zich op een mooie manier versterken. Eventjes in gevecht met mijn Happy Lights en ook die passen nu perfect bij het geheel!

Ik ben enorm blij met het resultaat, binnen twee dagen maakte ik van dit plekje echt weer mijn plekje. Wat vind jij van de kleurencombinatie? Zou je dezelfde keus maken of heb jij een andere idee?

Lieefs,

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Dionne
  01/02/2017 at 08:56

  Wauw! Wat ziet het er onwijs mooi uit! Prachtig!

 • Reply
  Sara | MevrouwMiauw
  29/01/2017 at 12:10

  Wat geeft die blauwe kleur met de gele kleur een ontzettend mooi effect. Heel rustig en clean maar tegelijkertijd toch speels. Daar houd ik echt van! <3

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.